Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 200 de lei.

Caietul 22. 1934. Americanismul și fordismul

25,00 lei

Ediție îngrijită de Silvio Suppa
146p, 13x20cm, softcover

Stoc epuizat

Antonio Gramsci este, după Niccolò Machiavelli, al doilea mare gânditor politic italian publicat și tradus în Italia și în străinătate. Gramscianismul reprezintă un fenomen cultural recunoscut la nivel mondial, ce se regăsește în țări ca Marea Britanie, SUA, India sau America Latină.

Silvio Suppa: „Astăzi, pentru a putea să ne apropiem corect de Gramsci și de gândirea sa, este nevoie să ne delimităm de multe dintre interpretările doctrinare ce au fost exprimate de-a lungul anilor și să-i recitim scrierile ca pe niște documente sau, mai bine spus, ca pe un sistem de documente care adună mii de pagini și care, din diferite motive, nu au încetat să vorbească și să facă să se vorbească despre ele. Scrierile sale nu au nici o legătură cu acea Europă care a rezultat ca urmare a acordurilor de la Yalta. Dintre notele din închisoare ale lui Gramsci, Americanismul și fordismul, în afara oricărui echivoc ideologic, este un studiu care conservă în primul rând capacitatea sa de cunoaștere și de comparație între caracteristicile productive ale vechii Europe și capitalismul de tip american, o formă a capitalismului care a constituit o noutate absolută pentru secolul XX. În lexicul gramscian, «fordismul» indică o puternică simbolistică industrială. Acest argument alimentează motive de reflecție independente de istoria conflictelor internaționale.”

Colecția „Biblioteca Gramsciana” își propune să îl reintroducă pe Antonio Gramsci în cultura politică românească după aproape trei decenii de „uitare”. Lucrările ce vor fi publicate au ca demers „cunoașterea” lui Gramsci prin intermediul traducerilor și analizelor conceptelor/categoriilor gramsciene.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Caietul 22. 1934. Americanismul și fordismul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caietul 22. 1934. Americanismul și fordismul

25,00 lei

Stoc epuizat

COȘ DE CUMPĂRĂTURI 0