Trohar: un roman după un vis adeverit

27,00 lei

250 pagini, 13×20, softcover

Disponibil pentru precomandă

Cu debutul său în lumea literar-ficțională, Octavian Florescu nu dă greș. TROHAR – titlu excentric, care pune întrebări serioase cititorului fiindcă, deși îi va părea un cuvânt familiar, el e cu totul plăsmuit – este un roman hibrid, ce combină autoficțiunea cu un chanson du geste în proză, situat în Evul Mediu timpuriu, când cruciadele și domnițele la ananghie erau la modă.

Construită ca o povestire în ramă, opera începe cu visul protagonistului care ajunge să-l obsedeze pentru că, la finalul acestuia, trubadurul muribund strigă: TROHAR! Studentul la filologie nu poate lăsa misterul nerezolvat și pornește într-o călătorie, în Franța contemporană, pentru a păși pe urmele trubadurilor vestiți ai secolului XII și pentru a înțelege mai bine destinul Cavalerului din vis.
Slalomul temporal este captivant: acum ești în realitatea urbană a protagonistului, peste câteva momente îl însoțești în spațiul oniric situat în timpul domniei lui Richard „Inimă de Leu” și te lupți cu păgânii. Scriitura este fluidă, cu accente de ironie și autoironie, îmbinând umorul cu pastilele de cultură generală care te atrag ca un magnet. E un roman care te ține atent de la prima până la ultima frază, care îți stârnește curiozitatea și care te soarbe în lumea lui fiindcă și tu, ca protagonistul, vrei să știi: cine sau ce e TROHAR?

Octavian Florescu

Octavian Florescu (n. 1971) a debutat cu volumul Kairoi sau roadele timpului (Institutul European, 2010) în care încerca să concilieze istoria cu teologia din perspectiva filosofiei creștine a istoriei. Cine citește să înțeleagă (Lumen, 2014) este o lucrare exegetică care abordează, în tradiția hermeneuticii patristice, cele mai dificile versete biblice pornind de la textul original și contextul lor istoric. Pasiunea pentru tălmăcirea cuvântului sacru în limba română s-a concretizat în colaborarea la monumentala Biblia după textul ebraic, din care au apărut deja primele trei volume (Humanitas, 2017; 2019; 2021).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Trohar: un roman după un vis adeverit”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trohar: un roman după un vis adeverit

27,00 lei

Disponibil pentru precomandă

Autentificare

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI 0

Adăugat la lista de dorințe